VANAF 2O18 IN TILBURG, 12 t/m 21 oktober

Toegankelijkheid


Toegankelijkheid

Festival Circolo is voor iedereen © Diewke van den Heuvel

Wist je dat alle voorstellingen tijdens Festival Circolo het keurmerk ‘language no problem’ hebben? Bij circustheater gelden er geen culturele of taalbarrières; Festival Circolo is voor iedereen. Om die belofte waar te maken, verlagen we graag alle andere denkbare drempels. Zo kunnen ook mensen met een beperking genieten van een complete dag uit zonder zorgen. Alle voorstellingen zijn toegankelijk met een rolstoel of een hulphond. Laat ons wel van tevoren weten dat je komt door een mail te sturen naar welkom@festivalcircolo.nl. Dan reserveren we een mooie plek voor je in de tent.

Toiletten
Op het festivalterrein zijn de toiletten gekoppeld aan de festivalbrasserie die te betreden is via een niet te steile hellingbaan. Op hetzelfde niveau vind je ook een ruim opgezet invalidentoilet, dat zonder drempels toegankelijk is.

Audiodescriptie: voorstelling Tipping Point voor mensen met visuele beperking
Circus is heel visueel, maar we maken het graag beleefbaar voor blinden en slechtzienden.

De voorstelling Tipping Point van Ockhams Razor op donderdag 18 oktober om 20.00 is voorzien van Audiodescriptie. Blindentolken vertellen via koptelefoons alles wat er op het podium te zien is en de visueel beperkte gasten kunnen het decor zelf ervaren en de kostuums van de spelers voelen.
Festivalbezoekers met een visuele beperking kunnen zich aanmelden via  welkom@festivalcircolo.nl. Er worden dan speciale plaatsen en een koptelefoon gereserveerd. Men wordt om 19.00 uur ontvangen op het festivalterrein voor een introductie op de voorstelling, kennismaking met de artiesten en het ervaren en voelen van het decor en de circusmaterialen. Voor dit speciale programma geldt de normale toegangsprijs (volwassenen: € 25,- / kinderen € 20,-).
Deze bijzondere voorstelling komt tot stand in samenwerking met Stichting Komt het zien.

In 2016 leverde de audiodescriptie de volgende reactie van een van onze blinde bezoekers op: “Vroeger gingen we met de hele familie naar het circus, maar nu heb ik pas voor het eerst circus ‘gezien’.”

Vragen over toegankelijkheid?
Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen? Laat ons met je meedenken. Neem contact met ons op door te mailen naar welkom@festivalcircolo.nl.