VANAF 2O18 IN TILBURG, 12 t/m 21 oktober

Organisatie


Bestuur, staf & team

Festival Circolo wordt georganiseerd door Stichting Briantelli; in 2005 opgericht door initiatiefnemer Wim Claessen. Deze stichting heeft een Raad van Toezicht en een (freelance) directeur/bestuurder. De organisatie volgt de code Cultural Governance. De directeur werkt samen met een staf van drie ge...

Festival Circolo wordt georganiseerd door Stichting Briantelli; in 2005 opgericht door initiatiefnemer Wim Claessen. Deze stichting heeft een Raad van Toezicht en een (freelance) directeur/bestuurder. De organisatie volgt de code Cultural Governance.

De directeur werkt samen met een staf van drie gekwalificeerde, professionele freelancers aan de hoofdlijnen van het festival. De stafmedewerkers worden ondersteund door teams van (uitvoerende) medewerkers, stagiaires en vrijwilligers. Er worden zoveel mogelijk freelancers ingezet uit de eigen regio, die ook werken voor andere culturele evenementen. Zo kan gebruik gemaakt worden van elkaars kennis en ervaring.

De organisatie houdt kantoor in De NWE Vorst in Tilburg. Daarnaast wordt er veel gewerkt vanuit verschillende plekken samen in ‘the cloud’. De overhead is daardoor minimaal en de online festivalplanning versterkt de onderlinge samenwerking en afstemming, ook al zit je niet altijd naast elkaar aan eenzelfde bureau.
 

Directie en bestuur
Marc Eysink Smeets - Directeur/bestuurder 

Raad van Toezicht
Jacques van Veen, Amsterdam (voorzitter)
Edward Hendrickx, ‘s-Hertogenbosch
Philine Krans, ‘s-Hertogenbosch
Luc Broos, Boxtel
Evelien Kers, Loenen aan de Vecht
Rien van der Vleuten, Best

Staf 
Wendy Moonen - Artistieke leiding & programma productie
Stephan Grilis - Productieleiding & ICT
Niki van Rooij - Hoofd marketing

Team
Sander Buijtels - CRM & administratie
Marijke Buylinckx - Financiële administratie
Lysanne van Esch  - Programma productie
Karin Jonkers - Vormgeving
Ilse Aarts - Vrijwiligerscoördinator
Rob van Oijen - Contentmanager
Mariëlle van der Wardt - Website & ICT
Marijn Slee - van der Veer - Ticketing

Stichting het Vangnet

Sinds begin 2015 heeft de Stichting Briantelli een ‘broertje’: Stichting ‘het Vangnet’. In deze stichting worden allerlei circusprojecten ondergebracht die min of meer los staan van het festival (talentontwikkelingsprogramma’s, adviesvragen, dienstverlening aan derden, co-producties e.d.). Indien de Stichting ‘het Vangnet’ winst maakt, wordt die winst aangewend t.b.v. het festival.

De Stichting ‘het Vangnet’ wordt op dezelfde wijze bestuurd als Stichting Briantelli.