loader image

Toegankelijkheid

Wij dromen van een drempelloos festival. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. We maken Festival Circolo in 2023 graag zo drempelloos mogelijk.

Openingstijden

13 oktober 15:00 – 00:00 uur
14 tot en met 21 oktober 13:00 – 00:00 uur
22 oktober 13:00 – 21:00 uur

De entree van het festivalterrein in het Spoorpark is tot 23:00 geopend.

De openingstijden van de kassa zijn als volgt:

13 oktober 15:00 – 21:00 uur
14 tot en met 21 oktober 13:00 – 21:00 uur
22 oktober 13:00 – 18:30 uur

Geen taalbarrières

Op Festival Circolo gelden er geen culturele of taalbarrières. Alle voorstellingen hebben het label ‘language no problem’. Circus is een universele taal die wordt verteld met het lichaam. Sommige voorstellingen hebben gesproken tekst, maar dit hoef je niet te kunnen verstaan om het verhaal te volgen. Circus komt voor in alle culturen, circus is voor iedereen.

 

Op zondag 15 oktober is er van 14:00 tot 19:00 een Gebaren Café in Brasserie Bacchus op het festival terrein in het Spoorpark.

Minder drempels met een krappe beurs

  • Iedereen t/m 26 jaar oud betaald krijgt 50% korting op een kaartje voor een voorstelling.
  • Er is dagelijks een aanbod met gratis toegankelijke voorstellingen.
  • Het is mogelijk om te betalen met de Meedoenregeling.
  • In samenwerking met Quiet Community en de Voedselbank worden gratis tickets verspreid onder mensen en gezinnen die in stille armoede leven. Deze tickets worden mede mogelijk gemaakt door donaties die bezoekers kunnen doen bij het kopen van een ticket.

Geen drempels voor slechtzienden

Kun je het circusgevoel ervaren als je een visuele beperking hebt? Jazeker! Als er een blindentolk van Komt het Zien! aanwezig is kun je echt alles meebeleven. Óók als je weinig of niets ziet.

Hoe werkt het?

Een blindentolk beschrijft wat er allemaal gebeurt. De tolk doet live verslag, net zoals een sportjournalist op de radio. De blinde of slechtziende bezoeker zit gewoon op de tribune en kan via een draadloze koptelefoon de extra info van de tolk horen.

Bij deze voorstellingen is vooraf een speciale inleiding met ‘meet & feel’. Hier worden de locatie, kostuums en het decor beschreven, kunnen rekwisieten van dichtbij bekeken en gevoeld worden en kan worden kennisgemaakt met de spelers.

De voorstelling Low Cost Paradise van Cirque Pardi! op zondag 22 oktober is voor blinden en slechtzienden met live audiodescriptie te beleven. Klik hier voor meer informatie en tickets.

Ervaringen

“Ik zie geen steek en toch heb ik alles gezien!”

“De blindentolk heeft even zijn ogen aan mij geleend

“Vroeger gingen we met de hele familie naar het circus, maar nu heb ik pas voor het eerst circus gezien.”

Kent u iemand die slechtziend of blind is? Ga er samen op uit! Bestel een ticket ‘met audiodescriptie’ zodat we weten dat je komt.

Komt het Zien! is een stichting die theaterbeleving voor mogelijk maakt voor publiek met een visuele beperking: komthetzien.nl.

Geen drempels voor slechthorenden

Festival Circolo is er ook voor mensen met slechthorendheid. Er zijn een paar voorstellingen met tekst, maar vaak is dat beperkt. Meestal is de tekst beschikbaar op papier of wordt tijdens de voorstelling geprojecteerd. Als de tekst wel een belangrijk onderdeel van de voorstelling is zetten we een gebarentolk en/of een schrijftolk in.

Geen fysieke drempels

Eigentijds circus is voor iedereen. Om die belofte waar te maken, verlagen we graag alle denkbare drempels. Soms heel letterlijk. Festival Circolo is bijvoorbeeld eenvoudig toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking. Op het festivalterrein zijn de invalidentoiletten te betreden via een hellingbaan en bijna alle voorstellingen zijn toegankelijk met een rolstoel of een hulphond.

De voorstelling Funnel Vision van Company Alud is de enige voorstelling die niet toegankelijk is voor mensen in een rolstoel of mensen die slecht ter been zijn. Bij deze voorstelling moet je namelijk staan in de Kempentoren.

De plekken voor rolstoelen in de voorstelling Low Cost Paradise van Cirque Pardi! is het aantal rolstoel plekken zeer beperkt. Zorg dat je eerst mailt of er nog een plek vrij is voordat je een ticket koopt.

Laat je ons weten dat je komt? Dan reserveren we een mooie plek in de tent met goed uitzicht. Stuur een mail naar tickets@festivalcircolo.nl