loader image

Circolo Cinema

Diverse makers

Geef je ogen de kost aan wat er allemaal komt kijken bij het maken van een circusvoorstelling.

21 t/m 30 oktober

De films worden iedere dag van 16:30 uur tot 19:45 uur vertoond. Het filmprogramma duurt zo'n 45 minuten.

Locatie: Spoorpark Harmonia

Gratis

Leeftijd: 10+

De Harmonia wordt dit jaar een mini-bioscoop waar boeiende korte documentaires worden vertoond over producties van artiesten die op Circolo ook live te zien zijn. Volg Piet van Dycke bij het maken van de voorstelling Exit in de nieuwste docu van filmmakers Sophie Tooten en Martin Kers. Fase van Marta en Kim wordt aan de hand van videobeelden toegelicht in een digitale versie van de Circolo Coffee Converstations.

 

Het programma duurt 45 minuten en is dagelijks te zien. De volgende documentaires zullen worden vertoond:

 

PIET VAN DYCKE | EXIT

EXIT is een documentaire over de jonge, gedreven choreograaf Piet van Dycke (Tienen BE, 1996), vier circusartiesten en een enorme installatie. De film volgt Piet tijdens het maakproces van zijn eerste grote voorstelling genaamd EXIT. Met zijn imposante installatie reist hij van de ene naar de andere bijzondere residentie om samen met de circusartiesten een voorstelling te creëren die nooit lijkt te stoppen. De documentaire is gemaakt door de filmmakers Sophie Tooten en Martin Kers.
De voorstelling EXIT is te zien op 28, 29 en 30 oktober.
Lengte: 17 minuten

 

FASE – Marta & Kim
Tijdens Circolo 2020 zou FASE van Marta & Kim in première gaan. Omdat het festival helaas moest worden afgelast, ging de voorstelling door op kleinere schaal in de Wagenmakerij. Deze voorstelling is gefilmd en Marta & Kim vertellen daarover in gesprek met journaliste Annette Embrechts van de Volkskrant in een Circolo Coffee Converstation. Fase is dit jaar alsnog te zien op Festival Circolo.
De voorstelling Fase is te zien op 28 en 29 oktober.
Lengte: 20 minuten

 

Zugzwang – Chronocircus/Galactik Ensemble
Net afgestudeerd wilde het Waalse Galactik Ensemble de podia bestormen met hun bizarre voorstelling ‘Optraken’. Maar toen ging alles dicht. Het gezelschap ging niet bij de pakken neerzitten, maar stortte zich op het video-project ‘Zugzwang’: een hilarische en acrobatische wandeling door schuivende wanden, neerstortende plafonds en verrassingen uit de muur. Het laat zien dat misstappen, onbalans en toeval toch iets onverwachts en constructiefs kunnen opleveren.
Lengte: 10 minuten

Wat? Wie? Wanneer? Hoe laat? Bekijk het tijdschema en mis geen enkele performance!

Ook iets voor jou?