loader image

PowerShower

Erik Vink / Waterschap de Dommel

Kunstinstallatie dompelt mensen onder in de wereld van water.

13 t/m 22 oktober

Van 13:30 uur tot 21:00 uur.

Locatie: Spoorpark Buiten

gratis

Leeftijd: 4+

Water is een van de kostbaarste grondstoffen op onze aarde. De manier waarop we samenleven met water is essentieel om een fijn leven voor mens en natuur in de toekomst te kunnen waarborgen. Dat water een hot topic is, blijkt niet alleen uit de spectaculaire voorstelling Yé! (over o.a. droogte in Afrika) die tijdens Festival Circolo 2023 te zien zal zijn in Schouwburg en Concertzaal Tilburg. Ook kunstenaar Erik Vink laat in opdracht van Waterschap de Dommel het publiek anders naar water kijken

Het resultaat is de PowerShower, een bijzondere installatie met een labyrint van slangen, koppelingen, waterpompen en drukvaten. De installatie spoort mensen aan tot actie. Door slim om te gaan met water spierkracht en samenwerking kunnen mensen het systeem in werking zetten.  Silo’s en regentonnen vangen het water op om het opnieuw te gebruiken. Zo lang er actie blijft, zal het systeem doorgaan. PowerShower is een verwijzing naar de powernap. Een korte powershower, daar bespaar je water mee.

Kunstenaar Erik Vink kreeg landelijke erkenning voor zijn Social Art projecten en installaties die dienen om het individu als onderdeel van de groep te bevestigen. Het uitvinden van objecten, systemen, structuren, machines en constructies werpen de grenzen tussen kunst, performance, object en design omver in zijn kenmerkende beeldtaal.

Wat? Wie? Wanneer? Hoe laat? Bekijk het tijdschema en mis geen enkele performance!

Ook iets voor jou?