loader image

5 sterren voor Marta & Kim in de Volkskrant

“Alle facetten van hun relatie, professioneel én privé, drukken Marta Alstadsæter en Kim-Jomi Fischer fysiek uit”, zo begint de prachtige recensie van 10 april 2022 over Our Arms Grew Together (ging in 2021 in premiere op Festival Circolo) in de Volkskrant, gevolgd door wel 5 sterren!

Natuurlijk zijn wij supertrots en daarom willen wij even een aantal prachtige omschrijvingen en complimenten uit de recensie belichten:

“Werkelijk alle facetten van een intieme, vertrouwde alsook speelse en weerspannige relatie – professioneel en privé – drukken ze fysiek uit. Door te jongleren met impulsen, momentum en lichaamsgewicht – ze dragen en draaien elkaar op heupen en schouders. Maar ook door met plagerige blikken, wegtrekkende handgebaren of een ondeugende teen tegen een been subtiel betekenis bloot te leggen in hun zo op elkaar afgeremde motoriek.”

“Hier zijn twee performers aan het werk die op de vloer (en waarschijnlijk ook thuis) volledig elkaars verlengde vormen en toch hun eigen identiteit behouden.”

“Het klinkt misschien ferm maar Marta & Kim doen denken aan beroemde kunstenaarsduo’s als Ulay & Marina Abramović of Yoko Ono & John Lennon, maar dan in zachtere disciplines van dans en circus.”

 

We zijn trots en blij dat Marta & Kim ook dit jaar weer van de partij zijn op Festival Circolo. Met twee performances zijn ze onderdeel van ons programma:
FASE – Marta & Kim
Red Sky Blue Moon – Marta & Kim || Klara & Ellen