loader image

Wat is Festival Circolo?

Welkom op Festival Circolo

Wij geloven in een wereld waar samen zoveel meer is dan alleen. Een plek waar de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen. We elkaar opvangen als we vallen. Hoger komen als we elkaar een handje helpen. Die wereld bestaat…de circuswereld.

Festival Circolo wil meer dan ooit een plek zijn waar we tot elkaar komen. Hier zie je grensverleggers, doorbijters en artistieke topsporters die onze verschillen vieren in performances waar iedereen zich in mag herkennen. Ontdek je hoe buitengewoon mensen en hun verhalen zijn. En zien we jou het liefst met open mond, grote ogen, zweterige handen en knarsende tanden.

Aanschouw dit spektakel en word – net als wij – gegarandeerd fan van circus! Ons unieke universum is tijdelijk te bezoeken van 13 t/m 22 oktober.

Leuk en aardig, maar eh, wat is Festival Circolo?

Goeie vraag. Festival Circolo is het grootste circusfestival Nederland. Van 13 t/m 22 oktober presenteren we tien dagen lang circus van het hoogste niveau. Het festivalhart ligt in het Tilburgse Spoorpark. Daar vind je meerdere circustenten, foodtrucks, speeltoestellen en een buitenpodium waar dagelijks gratis circusvoorstelling te zien zijn. Ook zijn er voorstellingen te zien op andere locaties in de stad.

Wat is ‘eigentijds circus’ precies?

Alweer een goeie vraag. Eigentijds circus (of in goed Engels ‘contemporary circus’) is moeilijk in één woord te vangen. Het is een liefdesbaby van circus, theater, dans, muziek, vormgeving, beeldende kunst, en alles wat erbij gefantaseerd wordt. Dat kan zijn: circus en drag, circus en illusionisme maar ook circus en breakdance of opera. Alles kan en mag… nou ja, bijna alles. In het eigentijdse circus is namelijk geen plek voor klassieke clowns tussen tal van losse acts door. Want dat trucje kennen we nu wel. Wij leggen de focus liever op het verhaal, de personages en de vorm. En niet te vergeten: de levensgevaarlijke trucs, adembenemende stunts en ongelofelijke lichaamsbewegingen. Want aan dat succesrecept veranderen we lekker niks.

Voor wie is Festival Circolo?

Festival Circolo is er voor iedereen die zijn zintuigen wil trakteren op spektakel, spanning en schoonheid. Goed- en slechthorend, goed- en slechtziend, goed- en slecht ter been, 4 of 104 jaar oud: voor iedereen is er een plek op ons festival. Het circus is een universele taal die alle drempels en grenzen overstijgt en daardoor voor iedereen toegankelijk. Ontdek op onze programmapagina welke voorstelling het beste bij jou past!