loader image

Kijkje achter de schermen via het witte doek bij EXIT van Piet van Dycke

Tijdens Festival Circolo 2022 kun je niet alleen de sensationele show EXIT bezoeken, maar zie je ook hoe deze voorstelling tot stand is gekomen. De documentaire PIET VAN DYCKE | EXIT gaat namelijk in première op Circolo. In deze film neemt de geprezen choreograaf Van Dycke je mee in het maakproces van zijn eerste grote voorstelling. De docu is te zien in mini-bioscoop de Harmonia op het festivalterrein, die gratis toegankelijk is.

 

Unieke blik op het werk van Van Dycke

De documentaire over EXIT gaat in première in de bioscoop van Festival Circolo. EXIT is een hypnotiserende circus- en dansvoorstelling die het publiek verrast en in verwarring brengt. Vier artiesten bewegen zich voort op een imposante installatie met draaiende muren en zwevende deuren. Met zijn installatie reist Piet van Dycke van de ene naar de andere bijzondere residentie om een voorstelling te creëren die nooit lijkt te stoppen. In deze docu van Sophie Tooten volg je de gedreven choreograaf in het maakproces van zijn indrukwekkende performance.

Circolo Cinema in de Harmonia

Dit jaar is er in Spoorpark Tilburg een mini-bioscoop te vinden waar bezoekers korte documentaires kunnen zien over producties van artiesten die op Circolo ook live te zien zijn. Deze circusdocu’s bieden een uniek kijkje achter de schermen en laten zien wat er komt kijken bij het maken van een cirsusvoorstelling.