loader image

Spoorpark nieuw festivalhart

Een super groot park, midden in de stad. Festival Circolo verhuist in oktober 2022 naar het Spoorpark in Tilburg. Met het festivalhart in het Spoorpark en diverse satellietlocaties in de binnenstad, is het tien dagen lang één groot circusfeest in Tilburg. Met deze verhuizing kiest Festival Circolo voor een plek midden in de stad.

Het Spoorpark is het grootste burgerinitiatief van de Benelux en is in Tilburg omarmt als dé hotspot voor recreatie, sport en evenementen. Deze dynamische plek op een steenworp afstand van Station Tilburg wordt de nieuwe thuisbasis van Festival Circolo. Met de verhuizing naar het Spoorpark kiest Festival Circolo voor een positie midden in het stadse leven. Het Spoorpark is goed bereikbaar, ook met de bus en trein. Daarbij heeft het Spoorpark een stadscamping waar artiesten en bezoekers met hun caravans terecht kunnen.

“Het Spoorpark is een super dynamische en levendige plek. De energie van de (urban) sporters, toeristen en stadsrecreaten die het Spoorpark dagelijks bezoeken trekt ons aan. Het Spoorpark biedt ons meer verbinding met organisaties in het Spoorpark, de buurt, theaterzalen in het centrum en ondernemers in de stad. We hopen op deze plek meer mensen kennis te laten maken met eigentijds circus. Want dat circus iets van het verleden is, daar zijn wij het absoluut mee oneens. We zijn door het Spoorpark met open armen ontvangen. We kunnen niet wachten om hier in oktober onze tenten op te zetten en artiesten en publiek te mogen ontvangen” Aldus festivaldirecteur Marc Eysink Smeets.